PAPP-ART

Kunstnersentret Møre og Romsdal, vår 2013

Workshop i forbindelse med utstillingen "Forandring forteller"

Hvis pappen går baklengs så blir den til trær.I denne workshopen hjelper vi pappen tilbake i kretsløpet.Vi bruker store mengde brukt papp og papir til å konstruere og bygge opp vår egen skog.I denne finnes det gigantiske trær,små spirer,kanskje en hytte,mystiske vesner.Jo flere som kommer på workshopen,jo mer uforutsigbar og fantasifull blir veksten av skogen.Trærne kan bli lange,klumpete,tykke eller buskete.Det kan bli trær som er naturtro eller trær som vi aldri har sett maken til,kanskje helt abstrakte.

Den Kulturelle skolesekken på Stenersenmuseet, vinteren 2012

Stenersenmuseet arrangerte en workshop for ungdomstrinnet med utgangspunkt i utstillingen "Ole Jørgen Ness, XYZ"

Det forrige århundrets kunstliv var preget av en kamp mellom ulike stilretninger og mellom figurativ og abstrakt kunst. Det århundre vi nå er i begynnelsen på, viser at slike konflikter er tilbakelagt. Kunstnerne plukker/sampler fra alle sjangere, stiler og utrykk. Ole Jørgen Ness har gjort seg bemerket gjennom flere år, han opererer med mange ”personligheter". Dette gjør Ness gjennom tegning, maleri, video og installasjon. Pedagogisk drar vi nytte av en slik utstilling med flere stilrettninger representert av en og samme person. Elevene fikk etter en omvisning selv arbeide i et verksted med abstraksjon, surrealisme og minimalisme som utgangspunkt. De fikk benytte ulike materialer og teknikker og jobbet i grupper.

Stenersenmuseet, sommeren 2008

Papp-art prosjektet kom i stand med utgangspunkt i en utstilling med kunstnere som arbeider med papp og kartong som materiale. Med en fasinasjon for materialet og et ønske om å skape noe sammen med publikum på en enkel og umiddelbar måte. Ideen og tanken var å invitere publikum i alle aldre, amatører og kunstnere med på en uhøytidlig utforskning og utfoldelse i et materiale som både er hverdagslig og billig, men som også har fått en tradisjon innenfor kunstnen.